zacusca de pesteAti prins mai mult peste si nu stiti ce sa mai faceti cu el? Este foarte simplu. Urmand reteta mea veti putea pregati o zacusca de peste cu care sa va faceti pofta si atunci cand nu veti prinde peste.
Avem nevoie de:

  • 2,5 kg peste divers (fileuri)
  • 1,5 kg ceapa
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg gogosari copti
  • 400 g bulion de rosii
  • 400 ml ulei
  • Sare si piper

Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot  prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim)  in 400 ml ulei, se adauga  morcovul dat la razatoarea mica, se stinge cu supa de la peste (apa in care a fiert pestele, dar nu toata), si se lasa sa fiarba pana este morcovul gata. Se adauga apoi gogosarii copti dati prin masina de tocat  si carnea de peste, iar sare si piper se adauga dupa gust. Se fierbe pana iese uleiul deasupra. Se completeaza cu bulionul si se mai fierb 15 minute.
Se pune in borcane, de preferat borcane cu filet, se inchid bine si se pun la fiert 30 de minute intr-o oala cu apa. Nu uitati sa puneti o carpa sau un prosop pe fundul oalei, si fierbeti la foc potrivit.

Pofta buna !

18 Oct | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.