In functie de sezon, de perioada, trebuie sa consumam cat se poate si legume, atat crude cat si gatite. Insa nu toata lumea accepta legumele simple, asa ca le combina cu diverse variante de carnita. Una din variantele foarte gustoase ar fi aceasta reteta de fasole verde cu muschi de porc. Ingrediente: 1 kg muschi file 200 g costita afumata 500 g fasole verde 200 g ciuperci 1 ceapa sos alb ulei suc de lamaie 1/2 pahar vin alb unt faina lapte Se pune bucata de muschi file intr-o cratita cu putin ulei. Se adauga sare, piper si o jumatate de pahar de vin alb. Se acopera si se lasa la cuptor sa se... 

Desi eu prefer legumele, am de gatit pentru mai multe persoane. Niciodata nu reusesc sa ii impac pe toti cu un singur meniu. Dar pentru gurmanzi, aceasta varianta de varza cu carnati este delicioasa si, zic eu, mult prea satioasa. Dar asta este, nu toata lumea rezista cu legume… Ingrediente : 300 g carnati (cabanosi) 2 verze (1,5 kg) 1 legatura de marar verde 2-3 rosii 1 cana cu vin alb 1 lingura de unt sare si piper macinat Tocam varza fideluta, o frecam cu sare, o lasam 10 minute apoi o stoarcem. Punem intr-un ceaunel, cu unt, pe foc la inabusit, putina varza asteptam sa se inmoaie, adaugam... 

       Chiar daca suntem grabiti, foarte aglomerati de atata treaba de facut prin casa, trebuie totusi sa si gatim. Insa putem sa pregatim  o friptura standard, acea carne condimentata fripta pe gratar sau ceva mai special, ceva, care cere la fel de putin timp pentru preparare.  Ingrediente: 1 kg pulpa porc 3-4 linguri de ulei 1 ceapa 5-6 catei de usturoi 1 pahar vin alb 1 pahar apa cimbru piper boabe sare patrunjel verde           Se pun intr-o cratita 3-4 linguri de ulei si se pune pe foc sa se incinga. Se adauga pulpa si... 

     Incep pregatirile pentru sarbatorile de Craciun. Trebuie sa taiem porcul, dar ce facem apoi cu toate maruntaiele? Putem sa pregatim pentru inceput vestita si delicioasa toba.   Avem nevoie de: stomac de porc 1 kg maruntaie de porc (rinichi, ficat, splina, limba, buze) 1 capatana de porc 200 g carne de la gusa 2 urechi de porc 150 g soric condimente (sare, piper, ienibahar, coriandru, usturoi pisat, foi de dafin)      Stomacul porcului se spala bine, se freaca  bine cu malai si se clateste in mai multe ape. Se pregatesc bucati de carne de...