Toata toamna am stat si m-am gandit ce as putea sa mai pregatesc pentru la iarna, caci stiti si voi ca iarna este lunga… Stand asa pe ganduri am zis, ca pot sa pregatesc, acest amestec de gogosari si vinete, amestec pe care il pot folosi oricand la mancare, la o tocanita, ghiveci sau orice altceva. Vreau sa va spun ca sunt foarte buni si pentru ardei umpluti. Iata cum se pregatesc si din ce: 2 kg gogosari 1 kg vinete 200-300 ml ulei 400 ml otet 5-6 bucati hrean 1 legatura frunze de telina 2-3 linguri de miere 1 lingura de piper boabe  1 lingura de sare ... 

     Cand spui zacusca te gandesti automat la ceva gustos, ceva delicios. Nu cred ca exista gospodina care sa nu fi facut niciodata zacusca. Partea interesanta este ca zacusca o poti face din orice. Dar indiferent ce varianta alegi nu are cum sa nu iasa ceva gustos.      Ingrediente: 2 kg ardei capia sau gogosari (sau combinati) 2 morcovi rasi 2-3 linguri bulion 3-4 rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei     Ardeiul trebuie spalat, uscat, copt, curatat, si tocat fasii subtiri. Ceapa tocata marunt, o punem la... 

      Avantajul acestui magiun este ca il puteti folosi oricand si oricine. Daca sunteti la dieta, nu aveti voie dulceata, gemuri, dar nu aveti interdictie si la acest magiun deoarece acesta nu contine zahar. Eu am facut din 5 kg de prune, dar nu trebuie neaparat cantarite. 5 kg de prune (care se desprind usor de pe samburi)         Alegem prune coapte, le spalam si le curatam de codite si samburi. Fierbem prunele intr-o cratita (de preferat ceaun), cu foarte putina apa ca sa nu se lipeasca de fundul vasului, la foc mic si amestecam din cand... 

zacusca de peste

Ati prins mai mult peste si nu stiti ce sa mai faceti cu el? Este foarte simplu. Urmand reteta mea veti putea pregati o zacusca de peste cu care sa va faceti pofta si atunci cand nu veti prinde peste. Avem nevoie de: 2,5 kg peste divers (fileuri) 1,5 kg ceapa 1 kg morcovi 1 kg gogosari copti 400 g bulion de rosii 400 ml ulei Sare si piper Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot  prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim)  in 400 ml ulei, se adauga  morcovul dat la...