Spre deosebire de varianta pe care am postat-o data trecuta, Ceai Masala cu ceai negru, acesta se face cu ceai verde si are o tenta mai dulceaga. Pentru 4 cani (mari) de ceai, aprox 1 litru, avem nevoie de: 2 linguri cu varf de ceai verde vrac, NU folositi ceai la plicuri, chiar si cele mai celebre si scumpe ceaiuri la plic de pe piata romaneasca, sunt niste mizerii. Cel mai folosit pentru acest amestec este Gunpowder. 2 lingurite de zahar brun (preferabil brun, daca nu aveti puneti zahar alb) 2 lingurite de miere 2 cani de apa 2 cani de lapte integral Mixul de condimente se compune din: ... 

ceai masala

Ceaiul Masala (Chai Masala in Hindi, ceea ce inseamna ceai cu amestec de condimente) este un ceai traditional indian, preluat prin anii 1900 de englezi care si pretind uneori ca le apartine. In India se poate bea la orice colt de strada, in orice cafenea sau ceainarie iar retetea poate diferi de la o regiune la alta, de la un preparator la altul. Practic, acest ceai nu are o reteta fixa ci fiecare isi poate compune propriul mix. In mod traditional ceaiul masala se face dintr-un amestec de ceai negru (de cele mai multe ori)  sau ceai verde plus un mix de condimente (masala) ce poate diferi de...