chiftelute de peste

Mi-a spus cineva ca acest site ar trebui sa contina mai multe retete pentru preparate din peste, tinand cont ca lucrez in domeniul turistic in Delta Dunarii.  Asa ca m-am hotarat sa  detaliez reteta chiftelutelor de peste. In primul rand trebuie sa pregatim: 1 kg fileuri de peste (eu folosesc inclusiv babusca, biban, avat si caras) 4 oua 1 legatura marar 1 legatura patrunjer verde 100 ml ulei 5 catei mari de usturoi 1 cartof crud 1 ceapa 1 lingura de faina 1 lingura de pesmet ( doar in caz de nevoie) sare si piper (dupa gust) Cum   procedam: In primul rand dam la masina de tocat fileurile... 

         Dupa cum stim, in comert foarte putine produse sunt “naturale”. De aceea m-am hotarat sa folosesc bucataria de acasa si sa cumpar cat mai putin din comert. Cred ca stiati deja ca putem face si cascaval in casa. Reteta implica mai multe produse lactate, dar rezultatul  este un deliciu.     Ne trebuiesc:  1 kg branza foarte proaspata de vaci 1 L lapte 200 g unt 1 ou 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar 20 g sare fina (1 lingurita)        Cum procedam:     Fierbem laptele, dupa care... 

1 Feb | 1 Raspuns | Citeste
preparate vegetariene

      Imi plac foarte mult legumele, chiar ma bate gandul sa renunt definitiv la carne. Asa ca incep sa ma axez pe mancaruri bazate mai mult pe legume. Aceasta, chiar pot sa spun, ca este supa mea preferata. Se prepara usor si nu ne trebuiesc foarte multe alimente 500 g linte 1 cartof mare (sau doi mai mici) 1 morcov 1 ceapa 4-5 catei de usturoi 2 lingura chimen seminte 1 lingurita menta 1 lamaie sare si piper         In primul rand trebuie spalata bine lintea apoi o lasam cel puti 2 ore la inmuiat in apa. Dupa ce s-a inmuiat (este inmuiata bine atunci... 

      Stim foarte bine ca atunci cand vrem sa mancam ceva usor, nu vom alege in nici un caz carne, care combinata cu branzeturi sau cartofi, sunt foarte greu de digerat. Eu as renunta cu placere la orice friptura pentru o salata din legume proaspete, si pentru a avea si ceva proteine adaugam si putina branza. Pentru aceasta salata vom folosi: 300 g branza de vaci ( telemea sau proaspata) 2-3 ardei grasi 2 castraveti mici 2-3 rosii mari sare piper 1 legatura patrunjel     Spalam rosiile, castravetii si ardeii grasi apoi indepartam cotoarele cu seminte de la ardei.... 

     Cand spui zacusca te gandesti automat la ceva gustos, ceva delicios. Nu cred ca exista gospodina care sa nu fi facut niciodata zacusca. Partea interesanta este ca zacusca o poti face din orice. Dar indiferent ce varianta alegi nu are cum sa nu iasa ceva gustos.      Ingrediente: 2 kg ardei capia sau gogosari (sau combinati) 2 morcovi rasi 2-3 linguri bulion 3-4 rosii in bulion 4 cepe 1 legatura patrunjel verde piper sare ulei     Ardeiul trebuie spalat, uscat, copt, curatat, si tocat fasii subtiri. Ceapa tocata marunt, o punem la... 

    Aceste pachetele sunt foarte potrivite ca aperitiv pentru o masa festiva. Nimeni nu stie ce se afla in pachetel, poate fi carne de pui, peste, porc sau pot fi doar legume. Eu le mai numesc si pachetele cu surprize. Sunt un deliciu!!!Ingrediente aluat: 300-400 g faina 100 ml apa drojdie cat o nuca sare si zahar Umplutura: 2-3 cepe  500 g ficatei de pasare 150 g ciuperci 100 g smantana 3 oua o lingura de unt cimbru  sare si piper       Amestecam drojdia cu 3-4 linguri de apa (din cele 100 ml), sare si putin zahar, lasam 15 minute. Cat timp... 

         Tocmai am aflat ca vin niste prieteni la mine… Ce as putea sa prepar rapid dar sa fie si gustos? Trebuie intai sa vad ce am prin frigider. Am gasit asa: 4 fileuri de salau  1 morcov 1 pahar vin alb 2 oua 150 ml ulei 3 linguri mustar clasic 1 lingura capere 1 lamaie (zeama) piper macinat sare         Intr-o craticioara punem vinul, morcovul, un praf de sare, putin piper si 500 ml apa, cat sa acopere totul apoi punem la fiert la foc mare. Cand este aproape fiert morcovul, adaugam la fiert fileurile de peste, fileuri pe care inainte... 

      Preparat din maruntaiele mielului, este in mod traditioanl, alaturi de friptura de miel, alimentul savurat si dorit de romani in ziua Pastelui.       Ingrediente: 1 prapur de miel maruntaie (ficat, inima, plamani) de miel 2 legaturi de ceapa verde 1 legatura de marar 1 legatura de patrunjel 4 oua 100 ml ulei 50 g de unt sare si piper        Maruntaiele se spala si se fierb cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Ceapa si verdeata se spala, se curata si se toaca marunt. Maruntaiele se dau prin masina... 

     Incep pregatirile pentru sarbatorile de Craciun. Trebuie sa taiem porcul, dar ce facem apoi cu toate maruntaiele? Putem sa pregatim pentru inceput vestita si delicioasa toba.   Avem nevoie de: stomac de porc 1 kg maruntaie de porc (rinichi, ficat, splina, limba, buze) 1 capatana de porc 200 g carne de la gusa 2 urechi de porc 150 g soric condimente (sare, piper, ienibahar, coriandru, usturoi pisat, foi de dafin)      Stomacul porcului se spala bine, se freaca  bine cu malai si se clateste in mai multe ape. Se pregatesc bucati de carne de... 

zacusca de peste

Ati prins mai mult peste si nu stiti ce sa mai faceti cu el? Este foarte simplu. Urmand reteta mea veti putea pregati o zacusca de peste cu care sa va faceti pofta si atunci cand nu veti prinde peste. Avem nevoie de: 2,5 kg peste divers (fileuri) 1,5 kg ceapa 1 kg morcovi 1 kg gogosari copti 400 g bulion de rosii 400 ml ulei Sare si piper Se fierb fileurile de peste timp 15 minute, cand este gata scoatem fileurile fara sa aruncam zeama, apoi dam carnea prin masina de tocat. Tot  prin masina de tocat dam si ceapa care apoi o calim (prajim)  in 400 ml ulei, se adauga  morcovul dat la...