Pentru inceput voi prezenta varianta de prajitura cu foi de cremsnit cumparate din comert. Mai am putin de lucrat la reteta foilor, dar pana atunci putem prepara crema care este la fel de importanta. Pana la urma crema este cea mai importanta.  Ce ne trebuie :

  • 1 cutie foi de cremsnit ( se gasesc la supermarket)
  • 5-6 linguri amidon alimentar
  • 1 litru de lapte
  • 200 – 250 g zahar
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca batuta
  • esenta de vanilie
  • 50 g zahar vanilat
  • un varf de lingurita de sare

Pentru inceput amestecam amidonul, galbenusurile, 200 g zahar, zaharul vanilat, sarea si 100-200 ml lapte. Dupa ce am obtinut un amestec omogen adaugam si restul laptelui si punem la fiert.

Trebuie sa avem mare grija sa nu se lipeasca, asa ca vom ameste incet cu un tel sau o lingura de lemn. Cand incepe sa fiarba trebuie sa aibe consistenta unei budinci mai groase. In timp ce fierbe timp de 2 minute, amestecam continuu, usor si gustam daca este destul de dulce, daca nu  mai adaugam zahar. Dupa cele 2 minute stingem focul si adaugam untul taiat cubulete si esenta de vanilie. Amestecam bine si lasam 5 minute sa se raceasca putin pentru a putea incorpora frisca batuta.

Dupa ce am incorporat si frisca, asezam una din cele doua foi pe o tava (platou) si intindem bine crema obtinuta. Punem si a doua foaie apoi trebuie sa o invelim cu folie alimentara, pentru a se inmuia foile si o lasam pana a doua zi undeva la rece.

Se poate orna cu zahar pudra sau toping de prajituri.

Pofta buna !

15 Apr | 0 Replies

Lasa un rapuns: