In functie de sezon, de perioada, trebuie sa consumam cat se poate si legume, atat crude cat si gatite. Insa nu toata lumea accepta legumele simple, asa ca le combina cu diverse variante de carnita. Una din variantele foarte gustoase ar fi aceasta reteta de fasole verde cu muschi de porc.

Ingrediente:

  • 1 kg muschi file
  • 200 g costita afumata
  • 500 g fasole verde
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • sos alb
  • ulei
  • suc de lamaie
  • 1/2 pahar vin alb
  • unt
  • faina
  • lapte

Se pune bucata de muschi file intr-o cratita cu putin ulei. Se adauga sare, piper si o jumatate de pahar de vin alb. Se acopera si se lasa la cuptor sa se patrunda bine, la foc potrivit (nici mare nici mic). In acest timp, se fierbe fasolea in apa cu sare. Ciupercile se taie si se  fierb in apa cu sare, apoi se scurg. Costita se taie marunt si se prajeste. Se prepara sosul alb din putin unt, faina si lapte. Dupa ce carnea a fiert, se lasa sa se racoreasca putin si se taie felii. Pe platoul de servit, se aranjeaza feliile de muschi, de jur imprejur se pune fasolea verde, ciupercile si se toarna zeama de lamaie. Se adauga bucatetele de costita prajita, apoi se toarna sosul alb.

Pofta buna !

15 Apr | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.