Dupa o lunga pauza in care nu am avut timp sa scriu, am revenit cu reteta mujdeiului de usturoi.

Mie mi se pare foarte usor de facut si foarte gustos, de aceea si prepar foarte des varianta aceasta de mujdei. Eu prepar cantitati mai mari, dar cine doreste mai putin nu trebuie dacat sa micsoreze cantitatile.

Ne trebuiesc:

  • 400 g usturoi
  • 500-600 ml ulei
  • 100 ml apa minerala
  • o lingura otet
  • un varf de lingura de sare
  • zeama de la o lamaie

In primul rand trebuie curatat usturoiul si pus intr-un castron mai inalt si adaugam un praf de sare. Mixam totul la blender ( cred ca stie toata lumea despre ce vorbesc).  In continuare incepem sa adaugam ulei putin cate putin, exact ca la maioneza amestecand in continuare cu blenderul. Daca incepe sa se subtieze prea tare trebuie adaugata putina zeama de lamaie, iar daca se ingroasa prea tare trebuie adaugata putina apa minerala.  Dar secretul meu este ca nu astept nici sa se ingroase, nici sa se subtieze prea tare.

In momentul in care a devenit putin pastoasa compozitia, incep sa adaug putina zeama de lamaie sau otet si apa minerala. Continuam sa mixam pana incorporam  toata cantitatea de ulei, sau puteti sa nu bagati atata ulei, dar va fi mai iute.

  • Este foarte important sa fie facut cu blenderul de la inceput pana la final.

Cam atat pot sa va spun despre  aceasta varianta  de mujdei de usturoi, usor de facut si accesibila tuturor.

Pofta buna !

23 Jun | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.