De 5 ani lucrez in turism, mai exact gatesc pentru turisti. Dar foarte rar mai gasesti o bucatarie in care sa se faca foi de placinta. De ce? Nu am reusit sa gasesc un raspuns. Insa pot sa va spun ca eu prefer sa mananc placinta facuta cu foi deplacinta pregatite in casa. Ca este placinta cu branza, mere, gutui, bostan sau alta varianta, eu imi fac singura foile de placinta. Cum? Simplu.
Imi trebuiesc:

  • 2 galbenusuri de ou (sau fara in perioada postului)
  • 500 g faina
  • sare
  • apa

Frecam galbenusurile de ou cu un praf de sare, apoi adaugam faina si apa. Apa nu trebuie multa, ci doar cat sa putem framanta aluatul, care trebuie sa fie destul de vanjos cat sa putem intinde o foaie.

In perioada postului putem renunta la galbenusuri, foile vor iesi la fel de bune.

Spor la treaba!

    26 Dec | 0 Replies

    Lasa un rapuns:

    You must be logged in to post a comment.