Preparat din maruntaiele mielului, este in mod traditioanl, alaturi de friptura de miel, alimentul savurat si dorit de romani in ziua Pastelui.
  
    Ingrediente:

  • 1 prapur de miel
  • maruntaie (ficat, inima, plamani) de miel
  • 2 legaturi de ceapa verde
  • 1 legatura de marar
  • 1 legatura de patrunjel
  • 4 oua
  • 100 ml ulei
  • 50 g de unt
  • sare si piper

       Maruntaiele se spala si se fierb cu sare, dupa care se scot si se lasa sa se raceasca. Ceapa si verdeata se spala, se curata si se toaca marunt. Maruntaiele se dau prin masina de tocat si se amesteca cu ceapa calita putin, ouale, 2 linguri de ulei, sare, piper si verdeturile. Intr-o tava bine unsa cu ulei se asterne prapurul, spalat inainte. Se pune umplutura, se uniformizeaza, iar marginile prapurului se aseaza deasupra, invelind-o uniform. Deasupra se pune untul taiat feliute subtiri si se da la cuptor, la foc potrivit, pana cand se rumeneste. Se serveste in ziua de Paste ca aperitiv.
                                                                                                                                                                                                                                                               
                                                                          Pofta buna !

12 Jan | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.