crap pescarescIn sfarsit am reusit sa imi fac timp sa scriu si reteta crapului pescaresc.

Ne trebuie crapul de vreo 2 -3 kg, pasta de tomate,usturoi ( vreo 5 catei),  4 linguri de ulei ( de masline daca se poate) si condimente ( sare, piper, busuioc)

Daca vreti se poate face crapul intreg, sau portionat. Intreg are mai mult farmec si este mai aspesctuos. Indiferent cum, trebuie uns bine cu ulei ,sare si piper. Asezam pestele in tava, adaugam 50 ml apa si il bagam in cuptorul incins. Il lasam sa se coaca vreo 20 de minute, timp in care pregatim sosul. Din 400 g pasta de tomate, catei de usturoi taiati rondele, sare ,piper , apa si busuioc pregatim un sos rece, sa fie grosut cam cat sucul de rosii.

Dupa cele 20 de min punem sosul peste peste  si il dam iar la cuptor pana fierbe sosul. Se serveste cald cu mamaliguta.

Pofta buna!

29 Nov | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.