chiftelute de pesteMi-a spus cineva ca acest site ar trebui sa contina mai multe retete pentru preparate din peste, tinand cont ca lucrez in domeniul turistic in Delta Dunarii.  Asa ca m-am hotarat sa  detaliez reteta chiftelutelor de peste.

In primul rand trebuie sa pregatim:

  • 1 kg fileuri de peste (eu folosesc inclusiv babusca, biban, avat si caras)
  • 4 oua
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjer verde
  • 100 ml ulei
  • 5 catei mari de usturoi
  • 1 cartof crud
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de faina
  • 1 lingura de pesmet ( doar in caz de nevoie)
  • sare si piper (dupa gust)

Cum   procedam:

In primul rand dam la masina de tocat fileurile de peste de doua ori, impreuna cu ceapa, usturoiul, cartoful si verdeata. La amestecul tocat, adaugam restul ingredientelor si amestecam bine. Compozitia rezultata trebuie sa fie destul de groasa cat sa putem forma bilute de marimea unor perisoare sau cat de mari doriti. In cazul in care compozitia este prea subtire si nu se pot forma bilute, putem sa mai adaugam o lingura de pesmet daca avem, sau tot faina.

Pentru a face  bilutele mai usor, este bine sa avem langa noi un castronel cu apa, pentru a ne uda palmele mereu. Dupa ce am format bilute din toata compozitia, punem un ceaunel cu ulei la incins. Este bine de stiut ca se prajesc foarte bine in baie de ulei. Sunt bine prajite atunci cand au prins culoare maronie.

Se pot servi calde sau reci cu legume sau cu mujdei de usturoi.

Pofta buna !

13 Apr | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.