Spre deosebire de varianta pe care am postat-o data trecuta, Ceai Masala cu ceai negru, acesta se face cu ceai verde si are o tenta mai dulceaga.

Pentru 4 cani (mari) de ceai, aprox 1 litru, avem nevoie de:

  • 2 linguri cu varf de ceai verde vrac, NU folositi ceai la plicuri, chiar si cele mai celebre si scumpe ceaiuri la plic de pe piata romaneasca, sunt niste mizerii. Cel mai folosit pentru acest amestec este Gunpowder.
  • 2 lingurite de zahar brun (preferabil brun, daca nu aveti puneti zahar alb)
  • 2 lingurite de miere
  • 2 cani de apa
  • 2 cani de lapte integral

Mixul de condimente se compune din:

  • 4-5 felii de radacina de ghimbir proaspat (sau 1 lingurita de ghimbir macinat)
  • 4-5 cuisoare intregi
  • 6-7 pastai intregi de cardamom, le faramati cu mana inainte de a le pune in amestec, puneti atat semintele cat si tecile
  • 1 lingurita de scortisoara macinata sau un baton de scortisoara
  • 1 lingurita de piper negru (proaspat macinat)
  • 2 flori de anason stelat (nu confundati cu semintele de anason de la Plafar)
  • (optional) vanilie baton (NU folositi zahar vanilat ca stricati totul)

Preparare:

Amestecati apa cu laptele si le puneti la fiert intr-un ibric. Cand au ajuns la punctul de fierbere puneti ceaiul, amestecul de condimente si zaharul, lasati ibricul pe foc timp de 3 minute dar la cea mai mica flacara posibila, sa fiarba foarte incet. Dupa cele 3 minute strecurati, adaugati mierea si il puteti servi.

Sa mai aveti la indemana niste miere si lapte, unii prefera sa-l bea mai dulce si mai … laptos.

24 Dec | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.