Dupa cum stim, in comert foarte putine produse sunt “naturale”. De aceea m-am hotarat sa folosesc bucataria de acasa si sa cumpar cat mai putin din comert. Cred ca stiati deja ca putem face si cascaval in casa. Reteta implica mai multe produse lactate, dar rezultatul  este un deliciu.
     Ne trebuiesc: 

  • 1 kg branza foarte proaspata de vaci
  • 1 L lapte
  • 200 g unt
  • 1 ou
  • 1 varf de cutit bicarbonat de sodiu alimentar
  • 20 g sare fina (1 lingurita)

       Cum procedam:
     Fierbem laptele, dupa care oparim branza in laptele fiert timp de 1-2 minute. Apoi punem branza intr-un tifon curat si o lasam sa se scurga timp de 10 minute. Ungem o crticioara (cu pereti inalti) cu unt incalzit putin.
    In oala in care am oparit branza, se incinge untul, se amesteca cu branza, oul, bicarbonatul si se fierb 3 minute, timp in care trebuie amestecat continuu sa nu se prinda. Dam la o parte cratita de pe foc si amestecam bine compozitia, dupa care rasturnam in craticioara unsa cu unt, Dam apoi craticioara la frigider pentru 24 de ore.

                   Pofta buna !

1 Feb | 3 Replies

3 Raspunsuri to “Cascaval de casa”

  1. camelia
    1:00 pm on March 27th, 2011

    Salut,

    Am intrat pe blog-ul dvs. si ne-a placut foarte mult – aveti retete culinare delicioase YUM!!! YUM!!!
    Ne-am bucura sa va avem in familia Petitchef

    Am fi incantati daca ati dori sa adaugati blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com astfel incat utilizatorii nostri, cat si noi, sa ne putem bucura de retetele dvs.

    Petitchef este un portal frantuzesc bazat pe retete culinare. Cateva sute de blog-uri sunt deja inscrise si beneficiaza de expunere pe Petitchef.

    Pentru a adauga blog-ul dvs. la http://ro.petitchef.com puteti folosi http://ro.petitchef.com/?obj=front&action=site_ajout_form sau puteti merge la http://ro.petitchef.com si dati click pe "Adauga blog-ul tau".

    Toate cele bune,

    Petitchef

  2. Asterisc
    3:39 pm on July 5th, 2013

    Ati gasit o reteta a unuia care habar nu are ce este cascavalul si care da branza topita drept cascaval si ati copiat toti reteta de parca ati fi….

  3. Asterisc
    4:08 pm on July 5th, 2013

    Am parcurs mai multe bloguri in cautarea retetei de CASCAVAL si am gasit doar reteta de BRANZA TOPITA. Si dumneavoastra, prin reteta indicata, faceti tot branza topita ( adica branza de vaci obtinuta mai mult sau mai putin cu adaosuri diferite, ca sa para ca o fata frumoasa la hora, o supuneti temperaturilor diferite in prezenta bicarbonatului si ii pierdeti tot ce inseamna valoare nutritiva.) Ii mai dati si binecuvantarea ca asa se face cascavalul la el acasa, ceea ce nu este adevarat.

Lasa un rapuns: