Aceste bombonele se pot servi la masa, ca desert, sau dupa-amiaza la o ceasca de cafea sau ceai. Mai pot servi si ca ornament la inghetata de vanilie. Cantitatile sunt calculate pentru 5 portii.
   Ingrediente:

  • 120 g unt
  • 180 g zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura de lapte
  • 1 lingurita de zahar vanilat
  • 360 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 5 g sare (un varf de lingurita)
  • 200 g ciocolata
  • 120 g miez de  nuci

     Intr-un castron nu prea mare, frecati bine untul cu zaharul tos. Adaugati apoi oul, laptele, vanilia si sarea. Se amesteca bine totul. La faina se adauga praful de copt si se amesteca, apoi se adauga la amestecul de unt cu zahar, ou si lapte. Se amesteca totul bine, se adauga jumatate din ciocolata rasa pe razatoarea mare, nucile maruntite si se mai amesteca odata totul. Se pune pasta preparata intr-un vas uns cu unt 9 se poate folosi o craticioara), si se presara cu restul de ciocolata rasa. Se pune vasul pe foc iute si se incalzeste timp de 5 minute amestecand continuu. Se lasa apoi sa se raceasca, apoi putem forma bilute (nu prea mari). Pentru ca pasta sa nu se lipeasca de maini trebuie sa aveti la indemana un bol cu apa rece, pentru a uda mainile periodic.  Daca pasta este prea moale si nu se pot forma bile, putem adauga o lingura (maxim) de pesmet alb. Ca sa nu se lipeasca intre ele, bilutele pot fi tavalite prin nuca de cocos, napolitane faramate sau nuci faramate foarte fin.

                                                                    Pofta buna !

12 Jan | 0 Replies

Lasa un rapuns:

You must be logged in to post a comment.